Geri dön

İleri Sürüş Teknikleri

Aynı arabalar gibi motosikletler de kendi içlerinde çeşitli gruplara ayrılırlar. Bu gruplar sayesinde beğendiğimiz motosikletin karakterini çok daha kolay anlayabiliriz.

Motosikletler ufak hacimli fakat devirli motorlarıyla meraklıları için iki tekerlekli bir ulaşım aracından çok, bir yaşam tarzı anlamına geliyor. Fakat buna karşın motosikletler bugün hala bir çok insanın ilgisini çekmiyor. Bunun başlıca sebebi bu araçların kullanım alanının dar olarak düşünülmesi ve güvensiz olduğu fikri. Motosikletler artık o kadar çok çeşitli bir hale geldi ki, her zevke ve her amaca uygun bir tane motosiklet bulmak olası.




Motosikletleri altı ana katagoriye ayırabiliriz.

motosiklet direksiyon dersiRACİNG

Supersport motosikletler isminden de anlaşılacağı gibi spor kullanıma en uygun motosikletler olarak bilinir. Diğer motosiklet türlerinden seriliği ile hemen ayırt edilebilir. Süper sport motosikletler modifiyeye çok uygun olur. Düzenlenen bütün motosiklet sürat yarışlarında bu tür motosikletler kullanılıyor. Süper sport motosikletlerin silindir hacimleri genelde 800cc den başlayıp 1100cc`ye kadar ulaşır. Hatta bazı modellerin silindir hacimleri 1100cc`den de büyük olabilir. Supersport türü bir motosikletten konfor beklemek yanlış olur. Supersportlar aynen spor otomobiller gibi serttir. Tabii sunduğu yüksek süratin yanında böyle bir dez avantajın olması çok doğal. Bütün bu özellikler dışında supersport motosikletlerin başka bir özelliği ise oturaklı, yani ağır olmasıdır.




a2 motosiklet eğitimiCHOPPER

Chopperlar gürültülü motor sesleri, büyük gövdeleriyle hemen dikkat çeker. Chopper denince akla ilk ismi bu türle özdeşleşen Harley-Davidson motosikletleri gelir. Chopper selelerinin alçaklığı sebebiyle diğer motosiklet türlerine göre yere daha yakındır. Bu sebepten oturması çok rahattır. Buna karşın direksiyon yapısı dolayısı ile rahatsızlık verir. Chopperlar'ın motor hacmi 125 cc ile 1500 cc arasında değişir. Çok seri bir motosiklet olmasa bile 200-220 km/s civarında son sürate rahatlıkla erişebilirler.




motosiklet direksiyon dersiTOURING

Touring motosikletleri tüm yönleri ile uzun yol kullanımı için düşünülmüş. Touring motosikletlerinde selenin yerinde büyük bir koltuk, eşya koymak için bagaj yeri hatta bazı modellerde havalandırma ve müzik seti bulunuyor. Touringler'in bir özelliği de ön camlarının çok yüksek olması. Bu sayede sürücü uzun yollarda sürekli rüzgara maruz kalmıyor. Motor hacimleri 600cc ile 1200cc arasında değişiyor. Süratleri ise 260 km/s`ye kadar çıkabiliyor.




a2 ehliyet şişliCROSS

Cross motosikletler tamamı ile arazi kullanımı için tasarlanmış. Kötü arazi şartlarına uyum sağlayabilmek için fren sistemi, amortisörleri özel olarak üretilmiş. Cross motosikletleri yerden yüksekliği ile diğer motosikletlerden kolayca ayrılır. Gövdelerinde ise fazla parça bulunmaz. Buna kısaca çıplak da diyebiliriz. Genelde hıza yönelik bir motosiklet olmadığından, motor hacimleri genelde düşüktür.




sürücü kursu a2 şişliENDURO

Enduro tipi motosikletler hem cadde de hem de arazi şartlarında kullanılmak amacı ile tasarlanmış. Crosslar kadar kötü arazi şartlarına giremeseler bile çayır, patika gibi yerlerde rahatlıkla yol alabilir. Bugün motosikletli polislerin kullandığı motosikletlerin bir çoğu endurodur. Enduroların motor hacmi 125cc`den baslayıp, 1200cc`ye kadar çıkabilir. Son süratleri ise 240 km/s`ye kadar ulaşabilir.




ehliyet kursu a2 beşiktaşSCOOTER

Scooterlara motosikletlerin en ufağı diyebiliriz. Tekerlekleri diğer motosikletlere göre küçük olan scooterların silindir hacimleri 50cc`den başlayıp, 400cc`ye kadar çıkabilir. Fakat genelde piyasada 20cc ile 150cc arasındakiler bulunur. Düşük silindir hacimleri yüzünden scooterlar diğer motosiklet türlerine göre çok daha az yakıt tüketir. Scooterların son süratleri ise 90 km/s ile 110 km/s arasında, motorun hacmine göre değişir.hliyet kursu dönemleri ehliyet kursu tarihleri ehliyet kursu dersleri ehliyet sınav soruları ehliyet kursu oyunu ehliyet sınav tarihleri ehliyet kursu için gerekli belgeler direksiyon kursu video ehliyet direksiyon kursu direksiyon kursu oyunu oyna direksiyon kursu ne zaman direksiyon kursu oyunu direksiyon kursu sınav sonuçları direksiyon kursu fiyatları direksiyon kursu fırsat a2 ehliyet fiyatları kağıthane ehliyet beşiktaş ehliyet göktürk ehliyet ayazağa ehliyet şişli ehliyet maslak ehliyet gazeteciler ehliyet çağlayan ehliyet hamidiye ehliyet başak konutları ehliyet a2 ehliyet sınav soruları a2 ehliyet sınav tarihleri a2 ehliyet sınav sonuçları a2 ehliyet soruları a2 ehliyet direksiyon sınavı a2 ehliyet yaş sınırı a2 ehliyet fiyatları 2014 a2 motosiklet ehliyeti fiyatı a2 motosiklet ehliyeti honda motosiklet ehliyeti a2 motosiklet ehliyeti test motosiklet ehliyeti için gerekli belgeler a2 motorsiklet a2 ehliyet masrafi a2 ehliyet masraf b ehliyet fiyatları b ehliyet hangi araçları kullanır b ehliyet iş ilanları b ehliyet nedir b ehliyet sınav soruları çöz b ehliyet sınav soruları ve cevapları b ehliyet harcı b ehliyet fiyatları otomobil römork otomobil çekici çeki demiri 100 ceza puanı ehliyetin 2 ay alınması alkolden alınan ehliyet bisiklet dengesi elektrikli bisiklet elektrikli motosiklet sürücü kursu oyunu sürücü kursu sınav soruları sürücü kursu fiyatları sürücü kursu sınav sonuçları sürücü kursu test sürücü kursu dersleri sürücü kursu fiyatları 2014 ehliyet sınav soruları ehliyet sınav yerleri ehliyet sorgulama ehliyet yaşı ehliyet sınav tarihleri ehliyet randevu ehliyet sınav soruları ehliyet sınav sonuçları ehliyet soruları sürücü belgesi sorgulama sürücü belgesi yenileme sürücü belgesi nasıl alınır sürücü belgesi oyunu sürücü belgesi ceza puanı sorgulama sürücü belgesi sınav soruları sürücü belgesi değişimi sürücü belgesi sınav sonuçları alkolden ehliyet kaptıranlara af alkolden alınan ehliyet nasıl geri alınır alkolden ehliyet cezası alkolden ehliyet kaptırdım alkolden ehliyet affı alkolden ehliyet kaptıranlar alkolden ehliyet iptali alkolden ehliyet sorgulama